Kuća i hrana

Kakva ste domaćica? Kome kuća blista, a kod koga vlada haos!

Napisao H. H.

Horoskop ima odgovor na sve, pa i na pitanje kakva ste domaćica. Šta mislite, da li su zvijezde pogriješile?

OVAN

U žaru čišćenja na lusteru primjećujete i najtatanije niti paučine. Ignorišući merdevine i sve prirodne zakone, odlučno se penjete na hoklicu s praškom praškovićem u ruci. Nešto kasnije budite se u bolnici, začuđeno gledajući u gips umjesto u čiste zidove dnevne sobe, piše “Žena“…

BIK

Čišćenje redovno počinjete u spavaćoj sobi gdje pronalazite bombone ispod jastuka, sendvič sa sirom ispod kreveta, čokoladu na vrhu ormana…

Drugi dio dana provodite pokušavajući da pročitate rok trajanja na izblijedelom omeotu čokolade otkrivene u fijoci čarapama.

BLIZANCI

Istovremeno kuhate ručak, ribate kadu i čuvate dijete. I to vam ide fantastično. A onda vam zazvoni telefon i vi nakon pola sata ćaskanja shvatate da vam je ručak zagorio, a dijete nestalo. Srećom, pronalazite ga kako se igra u poplavljenom kupatilu.

RAK

Rakovima se i čišćenje pretvata u dramu, jer uvijek pornađu razlog da odlutaju u svoj svijet mašte.

Krećete u čišćenje odlučni da pobacate sve nepotrebne stvari. Punite kutiju i bacate je u kantu đubre. Nakon deset minuta je ipak vadite iz kante, a ostatak dana provodite uz srceparajuću muziku i sa suzama u očima gledate fotografije sa svog maturskog putovanja.

LAV

Mitom i prijetnjama pokušavate da nagovorite ukućane da umjesto vas srede stan. Ako to ne upali, sve ih izbacujte iz kuće tvrdeći da ćete to najbolje uraditi sami.

Čim se ukućani razbježe, uzmiate telefon i zovete servis za čišćenje.

DJEVICA

Zgražavate se kako vam stan izgleda nakon dva dana nečišćenja, pa se naoružani svim mogućim sredstvima za čišćnenje bacate na posao i trošite ih nemilice.

Kada vam kuća zablista, zadovoljno sjedate pred televizor na kojem je program o zagađenju Zemlje hemijskim sredstvima za čišćenje. Opet zgroženi, i s grižom savijesti, već sutradan se uključujete u akciju zelenih.

VAGA

Ne volite da čisite, ali to redovno radite jer vas pomisao na ljubomorne pogledi prijatelja koji se dive vašem čistom stanu dovoljno motivišu.

Kačeći nove, moderne zavjese, dobijate slom živaca jer se njihova boja ne slaže sa bojom tepiha.

ŠKORPIJA

Perući prozore primjećujete kako vaš partner razdragano razgovara sa komšinicom. Strateški se namještate na prozoru s ciljem da ih prisluškujete, ali se previše naginjete i padate s prvog sprata.

Uz malo sreće, samo ćete uganuti zglob.

STRIJELAC

Niste ljubitelj čišćenja, ali znate da nemate mnogo izbora pa se ubacujete u petu brzinu jurcajući stanom kako biste što prije završili posao. Naravno, dok žurite spotičete se o ivicu tepiha i padate, ali vam pad ublažava neko od ukućana.

Vama srećkoviću nije ništa, ali bi ovog drugog trebalo pitati kako je.

JARAC

Zlovoljno ribate pod i maštate o tome kako postrojavate svoje ukućane i dijelite im metle, krpe, radne zadatke…

Pri kraju čišćenja u sobu vam upada mačka sumnjičavo njuškajući tepih i opušteno piški po njemu.

VODOLIJA

Čisteći stan na pamet vam padaju originalne ideje o preuređivanju, pa se ne želeći da gubite vrijeme, odmah bacate na premiještanje nameštaja.

Na kraju dana u vašoj kući vlada haos, jer se se frižider nekako našao u kupatilu, a krevet na terasi.

RIBE

Začuđeno konstatujete da je vrijeme za čišćne i krećete u akciju. Prvo iznosite hrpu uvenulih biljaka, usput laktom rušite vazu u hodniku, a nogom stalak za kišobrane.

Saplićete se o prag i sve vam ispada iz ruke. U stan se vraćate sa slomljenim malim prstom i gomilog uvelog lišća u kosi.

Komentari

komentara