Kuća i hrana

Savjeti – Kako ukloniti neugodan miris iz cipela ili tenisica

Napisao admin

Mnogima se dogodilo da nakon nošenja cipele ili tenisice poprime neugodan miris. Naravno, puno je ljepše kada je obuća čista i mirišljava, a da biste uklonili neugodne mirise iz obuće postoje četiri jednostavna a vrlo efikasna trika.


Cipele (Foto: Cure.ba)

1. FRIŽIDER

Uzmite običnu PVC vrećicu kakvu možete dobiti u bilo kojem supermarketu i u nju stavite cipele ili tenisice a kesu dobro zatvorite i skupa s obućom stavite je u frižider.

Ostavite je tako da stoji 24 sata i nakon toga izvadite. Obuća će izgubiti neugodan miris zbog djelovanja hladnoće na gljivice koje izazivaju smrad. Prije ponovnog oblačenje cipela ili tenisica neka prođe neko vrijeme da bi vratile uobičajenu temperaturu.

2. SODA BIKARBRONA

Neugodne mirise iz tenisica ili cipela možete ukloniti i tako da u njih uspete sode bikarbone i ostavite tako da stoje jedan dan a potom ih dobro otresete ili usisate s usisavaćem. Vaša obuća više neće širiti neugodne mirise.

3. KORA OD NARANDŽE

Nakon što ogulite narandžu i pojedete je, koru nemojte baciti već je iskoristite za uklanjanje neugodnih mirisa iz obuće. Ostavite je u cipelama preko noći i ujutro ćete se prijatno iznenaditi…

4. UGALJ

Uzmite grumen uglja i stavite ga u ženske najlon čarape i dobro ih zavežite na vrhu. Stavite sve skupa u cipelu ili tenisicu i sačekajte od 12-24 sata. Ćumur će pokupiti neugodne mirise.

cure.ba

Komentari

komentara