slot online 2023

Profesionalni trener deli sa vama pet vežbi za trbušnjake iz snova (VIDEO)

Napisao H. H.

Trbušnjaci su uvek aktuelna tema, postoji hiljade načina da opteretite svoj trbušni zid i svaki od njih će vam doneti određeni benefit.

Poznato je da za lepe i oblikovane trbušnjake, odnosno ravan i lep stomak treba imati dobro izbalansiranu ishranu i kvalitetan trening. Vežbe za stomak, spravom zauzimaju ključno mesto u svakom treningu, bilo da je rekreacija u pitanju ili pak profesionalni sport.

Ako ćemo u procentima, od ishrane zavisi 70 odsto, a od treninga svega 30 odsto, ali jedno bez drugog neće učiniti vaše trbušnjake savršenim. Danas vam predstavljamo set od pet vežbi za stomak koja ce aktivirati svaki delić vaših trbušnjaka testirajući vašu izdržljivost i volju do gornjih granica.

Vežba br. 1

Sklopke u uporu na TRX-u, najavažniji saveti su da u toku povlačenja kolena ka grudima karlica mora ići na gore a da u toku opružanja trup ne propada iznad paralele sa podom, jedino takvim pokretom ćete aktivirati muskulaturu cora-a u potpunosti, odradite 15 ponavljanja i 3 serije.

Vežba br. 2

Ceo trbušnjak sa loptom, odaberite medicinku ne težu od 5kg, trudite se da je bacate u pravcu spuštanja trupa na dole čime ovoj vežbi dajete na intenzitetu i većoj efikasnsti, odradite 15 ponavljanja i 3 serije.

Vežba br. 3

Rotacije u uporu na TRX-u, povlačite kolena ka grudima rotirajući se u zglobu karlice, odradite po 10 ponavljanja u svaku stranu i 3 serije.

Vežba br. 4

Sklopka, najintenzivnija vežba u današnjem programu, vodite računa o koordinaciji nogu i gornjeg dela tela, odradite 15 ponavljanja i 3 serije.

Vežba br. 5

Kratke kontrakcije na lopti, oslonac je na lumbalnom delu leđa, kontrakcija je kratka ali ukoliko dobro izolujete trbušnjake osetićete pravi benefit ove vežbe, odradite 15 ponavljanja i 3 serije.

Pauza između vežbi mora biti minimalna dok na kraju svake serije možete odmoriti 2 minuta, metod rada je kružni, svakim odrađenim treningom ste bliži konačnom cilju.

Komentari

komentara