slot online 2023

MUČI VAS SALO NA TRBUHU? DONOSIMO VAM SJAJNE SAVJETE ZA “RAVNANJE VIŠKA”

Napisao H. H.

Ako vas muči par centimetara viška u području struka, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako se boriti protiv tog mrskog “viška”.

Jedan od prvih savjeta je – dovoljno sna. Istraživanja su pokazala da osobe koje spavaju sedam ili više sati dnevno su tanje u struku od onih koji spavaju pet ili manje sati. Naime, nedostatak sna ne utječe dobro na hormone koji regulišu želju za hranom. Dakle, priuštite sebi dovoljno sna, piše “Dnevno“…

Smanjite unos alkohola jer je on kalorijska bomba puna šećera, a šećer iz alkohola odlazi ravno u struk i tamo se taloži.

Promijenite prehranu ili uvrstite u postojeću:

  1.  Žitarice – pune su vlakana, a vlakna blagotvorno djeluju na probavni sistem. Žitarice ne napuhuju, a stvaraju osjećaj sitosti pa ne posežemo za hranom tako često.
  2. Jogurt je odličan kod problema nadutosti, a isto kao i žitarice, potiče brži rad crijeva. Najbolji su probiotički jogurti koji štite crijevnu floru.
  3. Zeleni čaj je poznati antioksidans koji odlično djeluje na cijeli organizam. Blagi je diuretik, a povoljno utiče i na nivo šećera u krvi.
  4. Svježi krastavac je namirinica koja također ima diuretička svojstva, a bolje ga je jesti s korom jer podstiče organizam na probavu.

Komentari

komentara