slot online 2023

Od tikve, lubenice… – Prirodni sokovi za gubitak težine!

Napisao admin

Želite izgubiti kilograme? Ako to želite postići bez puno tjelovježbe, to možete postići uz pomoć nekih prirodnih sokova.


Sok (Foto: Cure.ba)

Naime, ta pića od voća i povrća imaju niske kalorijske vrijednosti i bogati su hranjivim tvarima. Uključivanje voća i povrća u našu prehranu može smanjiti šanse za rak, moždani udar, bubrežni kamenac, bolesti srca, dijabetes, holesterola i mnoge drugih bolesti. Uključite nekoliko zdravih pića u prehranu i izgubite kilograme bez puno truda.

1. Sok od tikve

Sok od tikve je pun vlakana i vode, a sadrži veoma malo kalorija. Uključite sok od tikve u svoj doručak. Osim ovih predsnoti, tikva će pružiti sjaj vašoj koži. Sok od tikve će vam također pomoći u smanjenju apetita.

2. Sok od lubenice

Lubenica je bogat izvor vitamina i minerala. Ona također sadrži vrlo malo kalorija. To je jedna od najboljih namirnica za kardiovaskularno zdravlje.

3. Sok od narandže

Sok od narandže je hranjivo piće koje sadrži malo kalorija. Ono ne samo da pruža bolju opskrbu vitamina C u našem tijelu, nego će vas dosta vremena držati sitim. Agrumi poput narandže imaju mnoge zdravstvene prednosti, a pri tome vam pomažu u gubitku težine.

4. Sok od mrkve

Mrkva ima niske kalorijske vrijednosti. Mnoge dijete preporučuju konzumiranje soka od mrkve. Čaša soka od mrkve, ne samo da vas osvježava, nego će vas također učiniti punijim. Stručnjaci za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju da uključite povrće poput mrkve u svoju prehranu kako bi povećali imuniteta.

5. Sok od grožđa

To je još jedan ukusan napitak koji pomaže u smanjenju tjelesne težine. Grožđe je bogato antioksidansima koji pomažu u sagorijevanju kalorija. Grožđe ima sposobnost za liječenje zatvora, probavnih smetnji, umora, bubrežnih bolesti, migrene, menstrualnih nepravilnosti, bolesti srca, astme i mnogih drugih.

cure.ba

Komentari

komentara