slot online 2023

Potrebno je malo pažnje – Najbolji način skidanja 'šlaufića' s trbuha!!

Napisao admin

Potrebno je malo pažnje, kombinovanja i puno znojenja ako želite ravni trbuh. Intervalni trening je prava stvar za skidanje šlaufića, kažu stručnjaci.


struk (foto:cure.ba)

Trčanje, zumba, salsa, tae bo, trbušni ples… mnogi su načini kojima se možete uhvatiti u koštac s masnim naslagama na svom trbuhu. 

No, najefikasniji način za to je intervalni trening. Nemojte brinuti, ne morate isti čas nabiti formu kao da ste Olimpijac – možete početi laganim tempom i s vremenom napredovati do ozbiljnijeg treninga kojim ćete u najvećoj mjeri iskoristiti svoj kapacitet. 

Kiropraktičar specijalizovan za mršavljenje i nutricionizam dr. Eric Berg tvrdi kako ovakav oblik fitness može povisiti nivo hormona rasta za nevjerovatnih 450 posto (riječ je o hormonu koji efikasno topi masne naslage te izgrađuje mišiće). 

Koncept intervalnog treninga počiva na mijenjanju intervala vježbanja: intenzivnih i odmora. Cilj je povisiti brzinu otkucaja srca, a zatim ju spustiti. 

Obavezno uključite čučnjeve i skokove koji angažuju cijelo tijelo, a ne samo jednu li dvije grupe mišića. Cilj je koristiti velike mišićne grupe kako bi se stimulirao hormon rasta i podstaknulo sagorjevanje masnih naslaga s trbuha. 

Ako ste skeptični, prvo razgovarajte sa svojim liječnikom i savjetujte se s fitness trenerom, prenosi ordinacija.hr

cure.ba

Komentari

komentara