slot online 2023

Učinkoviti savjeti – Savršena linija bez dijete

Napisao admin

Ukoliko niste zadovoljni svojom kilažom, nudimo nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih savjeta kako se neželjenih kilograma riješiti u samo nekoliko sedmica!


Mršava žena (Foto: Cure.ba)

Doručak je najvažniji
Iako kod većine žena još uvijek postoji sumnja da je obilan doručak najbolji prijatelj vitkosti, dokazano je da je prvi obrok u danu najvažniji za zdravlje organizma. Obilan doručak potiče metabolizam i kontroliše apetit što je izrazito važno za gubitak tjelesne težine.

Pijte vodu
Da obična voda prije svakog obroka otapa više kalorija nego bilo koji drugi ‘čaroban’ napitak za koji je potrebno izdvojiti ogromne količine novca, rezultati su nedavnog istraživanja američkih naučnika. Svoju tjelesnu težinu pomnožite sa 0,3 i broj koji dobijete otkriti će vam koliko decilitara vode trebate pipiti tokom dana.

Trenig s utezima
Da biste se riješili masnoća, a pri tome definirali mišiće, pomoći će vam vježbe s utezima. Na ovaj način vježbajte najmanje tri puta sedmično po sat vremena.

Brojite kalorije
Ako porciju smanjite za samo petnaest posto, po jednom obroku izbaciti ćete dvjesto kalorija. Osim manjih porcija na tanjiru, hranu žvačite sporije jer nakon određenog vremena će vam i maleni zalogaji biti dovoljni da pobijedite glad.

Kontrolirajte stepen šećera u krvi
Kako bi rezultati bili vidljivi već nakon nekoliko sedmica, morate obratiti pažnju u koje doba dana unosite hranu u organizam.

Primjer dnevnog jelovnika:
6:30 doručak
9:30 međuobrok
12:30 ručak
15:30 međuobrok
18:00 večera
21:00 manji međuobrok

cure.ba

Komentari

komentara