slot online 2023

Savjeti – Vježbajte bolje i lakše uz ove savjete

Napisao admin

Izbjegnite nepotrebno mučenje i izvucite maksimum iz vašeg vežbanja uz nekoliko činjenica, koje će vam pomoći da brže postignete dobar izgled i unapredite kvalitet zdravlja.


Vježbanje ( Foto: Cure.ba )

Izbjegnite ove česte fitnes zablude koje vam otežavaju vježbanje, da biste brže postigli željene rezultate:

VjEŽBANJE UMARA

Što je tjelo u boljoj formi, to će imati više energije. Redovno vježbanje može da vam pomogne da se izborite sa umorom, da vam popravi san i reguliše stres.

VjEŽBANJE JE VELIKA OBAVEZA

Da bi održali zdravu težinu, dovoljno je da vježbate 20 do 40 minuta većinu dana u nedelji. Ako vam je cilj da smršate, savjetuje se 45 do 60 minuta svaki dan.

Najbolje od svega je što ne morate sve da uradite odjednom. Mnogi od nas mogu da pronađu pet do deset minuta u različito vreme tokom dana. Korišćenje ovih izdvojenih minuta tokom dana na kraju će postati redovan dio vašeg zdravog životnog stila.

VjEŽBE ZA DONJI DiO TijELA BRŽE ČINE VAŠE NOGE MRŠAVIJIM

Vrsta vježbe koju radite ne utiče na broj masnih ćelija u određenoj oblasti. Čak i ako radite 100 trbušnjaka dnevno, bez odgovarajuće ishrane, kvalitetnog sna, i dobro zaokruževe fitnes rutine možda nećete nikad postići ravan stomak kakav želite. Razvićete mišiće u toj oblasti, ali to nije isto što i gubitak masti.

Kada tijelo gubi masti, ono to radi na sistematski način – u cijelom telu u isto vrijeme. Pored hirurških procedura kao što je liposukcija, nema načina da direktno utičete na eliminaciju masti iz specifičnih oblasti.

TEGOVI ĆE VAS UČINITI GLOMAZNIM

Ukoliko ne uzimate neku supstancu koja mjenja vaš hormonski profil (anabolične steroide), teško da ćete steći veliku količinu mišića. Dosta ponavljanja (više od 20) sa lakšim tegovima i pravljenje pauza svakako poboljšava vaš fitnes i sagoreva kalorije, ali nije najbolji način da dobijete mršavo, zategnuto telo.

Bolje rezultate ćete postići sa težim tegovima sa manje ponavljanja (šest do deset). Treba imati u vidu i da je sposobnost izgradnje mišića kod muškaraca i žena vrlo različita i ne treba da se miješa.

cure.ba

Komentari

komentara