slot online 2023

Provjereno – Uz jednu kašiku kima dnevno, mršajte i do tri puta brže!

Napisao admin

Ako ste odlučili krenuti na dijetu, imamo odličan savjet za vas – u nju obavezno uvrstite jednu kašiku mljevenog kima u jogurtu dnevno


Kim (Foto: arhiva)

Proljeće je stiglo, biraju se dijete i jelovnici za skidanje viška kilograma, a naučnici tvrde da vam mogu pomoći u tom zahtjevnom zadatku na vrlo jednostavan način – jednom kašikom mljevenog kima dnevno.

 

U istraživanju su žene sa prekomjernom težinom smanjile dnevni unos kalorija za 500 i pratile naputke o zdravoj ishrani, ali polovina njih je dnevno pojela i tri grama kima u prahu umiješanog u jogurt.

 

Tri mjeseca nakon početka istraživanja, ta je grupa izgubila čak 1.5 kilogram više od žena koje nisu konzumirale ovaj čudesni plod, a uz to su smanjile udio masti u tijelu za velikih 14 posto, za razliku od druge grupe koja je uspjela skinuti samo 4.9 posto masti, piše Metro-portal.

 

Uz to, skinule su i nivo lošeg holesterola za 10 stepeni, što je sve samo ne zanemariva brojka.

 

Kim pospješuje apetit, olakšava probavu, nadutost i pomaže kod grčeva u stomaku. Ulje kima koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave, a naučnici vjeruju da ovaj čudesan učinak na mršavljenje ima zbog obilja fitosterola, spojeva koji apsorbuju holesterol i ubrzavaju metabolizam.

cure.ba

Komentari

komentara