slot online 2023

Nikada sretniji – Zajedno su imali 286 kilograma, a pogledajte kako su izgledali na vjenčanju !

Napisao H. H.

Tina Winmill se naglo udebljala nakon što je upoznala svog partnera Marka. Nije htjela vjenčati se dok ne izgubi pola svoje težine, pa se sa svojim zaručnikom učlanila u klub za mršavljenje, piše “Doznajemo“.

No, nakon što je dostigla željenu težinu, njeno tijelo je postalo mlohavo, a preko donjeg rublja visio je višak kože. Bila je prisiljena kriti taj višak kože ispod vjenčanice, ali uprkos tome Tina kaže da ne može biti sretnija.

– Kupila sam neke hlače koje sam trebala obući ispod vjenčanice, ali u njima je sve izgledalo još gore. One su rastezljive, pa su stiskale tijelo, a ‘istisnuta’ koža je visila preko njih, tako da ih nisam ni nosila. Iskreno, mogu reći da sam prvi put bila zadovoljna svojim izgledom. Slike s vjenčanja su po cijeloj kući – kaže.

Nakon što su se upoznali na Facebooku 2009. godine, oboje su se počeli debljati.

– Bili smo toliko zaljubljeni da nismo ni primijetili da gomilamo kilograme. Šest mjeseci kasnije smo počeli živjeti zajedno, što je samo potaklo naše loše prehrambene navike. Naručili bismo gotovu hranu ili pripremali obilne obroke.

Uskoro su zajedno imali 286 kilograma. Mark je imao 159 kg, a Tina 127 kilograma. To je ozbiljno uticalo i na njihovo zdravlje.

– Znali smo da trebamo smršati, ali nismo bili motivirani. Da je Mark imao i tri puta više kilograma, ja bih ga svejedno voljela.

A onda ju je krajem 2010. godine Mark zaprosio.

– Prvo sam pristala, a onda rekla da nema šanse da se udam dok ne budem mršava mlada.

Sama je postavila cilj da smrša preko 60 kilograma, a i Mark se učlanio u klub za mršavljenje.

Međusobno su se pomagali, zajedno pripremali zdrave obroke. Naučili su o veličini porcija i brojanju kalorija. Za godinu i pol Mark je smršao na manje od 95 kilograma, a Tina na 63 kilograma.

– Čim sam dostigla idealnu težinu, Mark je rekao da nema više odlaganja i da ćemo se vjenčati – prisjetila se.

Višak kože može odstraniti samo operacijom za koju nema novaca. Ali, bez obzira na to Tina je presretna rezultatima. Kaže da ne bi ništa mijenjala.

 

haber.ba

Komentari

komentara