slot online 2023

Dovoljna količina energije i vitamina – S ovih 5 namirnica ne morate brinuti o kilogramima

Napisao admin

Osobe s normalnom i zdravom tjelesnom težinom, osim tjelovježbi, veliku pažnju pridaju i prehrani koja se temelji na zdravim i zasitnim namirnicama, bogatim hranjivim sastojcima koji jamče dovoljnu količinu energije i vitamina.


Voće (Foto: arhiva)

1. Svježi sir

Svježi sir je jedna od najzasitnijih namirnica koju možete pojesti. S jedne strane je puna proteina i kalcija, a s druge  ima jako mali udio masti.

Idealna je namirnica za sve one koji se žele zasititi, izgraditi mišiće i minimalizirati tjelesno masno tkivo.

2. Maline

U sezoni svježe, inače smrznute maline odlične su grickalice za dobru liniju. Malina u sebi ima preko 80 posto vode te je vrlo zasitna, bogata proteinima, ugljikohidratima i dijetetskim vlakanima.

Sadrži i resveratrol koji usporava starenje pa ima razlog više za češću konzumaciju, primjerice kao sastojak shake napitaka.

3. Jaja

Istraživanje je pokazalo kako osobe koje doručkuju obrok bogat proteinima tijekom dana imaju manju potrebu posezati za nezdravim grickalicama.

Savjet nutricionista: navečer tvrdo skuhajte jaja i stavite ih u hladnjak kako biste ujutro imali zdrav i cjelovit doručak.

4. Špinat

Namirnica bogata željezom odagnat će umor i održati zdravu razinu energije. Osim toga željezo kojim špinat obiluje zaslužan je za prijenos kisika u stanice, što pomaže u topljenju masnih naslaga.

Bogat je izvor vitamina C, jača imunitet, obiluje vitaminom A koji održava zdravima kožu i sluznicu te vitaminima B skupine.

5. Čokolada

Poznato je da ukoliko si nešto uskraćujete – veće su šanse da ćete se prejesti i izazvati sasvim suprotan učinak. Osobe koje nemaju problema s kilogramima redovito uživaju u umjerenim količinama raznih poslastica.

Dokazano je da čokolada podiže raspoloženje pa su i veće šanse da ćete tako dobro raspoloženi manje posezati za hranom koju jedete kako biste se utješili.

gloria.hr

Komentari

komentara