slot online 2023

Očistite tijelo od toksina – Dijeta sa grožđem: Za 4 dana 3 kilograma manje!

Napisao admin

Dijeta sa grožđem ne samo da je dobra za gubljenje kilograma, već i za poboljšanje metabolizma i čišćenje tijela od toksina…


Grožđe (Foto: Arhiva)

Dijeta sa grožđem ne samo da je dobra za gubljenje kilograma, već i za poboljšanje metabolizma i čišćenje tijela od toksina. Kada birate grožđe, opredijelite se za ono sa košticama jer sadrži veće količine polifenola i zaustavlja proces starenja.

I bijelo i crno zrnevlje sadrži bioflavonid koji poboljšava razmjenu materija, čisti krv i ćelije. Vitamini B grupe jačaju nerve, njeguju kožu i kosu, vitamin E pomaže srcu i krvotoku, gvožđe izgrađuje krv, kalcijum se “brine” o kostima, jod i mangan aktiviraju hipofizu, voćna kisjelina i enzimi pojačavaju rad bubrega, a sve zajedno pogoduje crijevima i oslobađa organizam od holesterola.

Kad kupujete grožđe, birajte ono sa tankom opnom i isključivo sa svježom peteljkom, a zrelo bijelo grožđe je prepoznatljivo po žućkastoj boji zrna. Što je najvažnije za one kojima je cilj da smršaju, jeste da ovaj režim ishrane pomaže da se za četiri dana oslabi tri do četiri kilograma.

PRVI DAN

Doručak:

– 1 kašika ovsenih pahuljica prethodno natopljenih preko noći

– 1/2 pomorandže isječene na kockice

– 2,5 dl malomasnog jogurta

– 100 g zrna grožđa

U velikoj posudi sve sastojke izmiješajte, ostavite desetak minuta, pa pojedite

LOŠE KOMBINACIJE – Ukoliko imate izrazito prekomjernu težinu, čir na želucu, dijabetes, kolitis, dijareju, prije grožđane dijete posavjetujte se sa ljekarom – Možete osjetiti stomačnu uznemirenost ako kombinujete grožđe sa slatkim mlijekom, krastavcem, dinjom, pivom i teškim masnoćama.

Ručak:

Za ručak se jede neobična salata čiji su sastojci:

– 200 g bundeve isječene na sitnije kockice i par minuta propržene na malo putera

– 100 g zrna grožđa isječenih na pola

– 100 g zelene salate

– 1 kašika oraha isječenih na listiće

Sve sastojke, osim oraha pomiješati. Orahe sasuti na vrh mješavine.

Večera:

Večera je rezervisana za voćnu salatu i pileće grudi. Voćna salata se pravi od: 100 g zrna grožđa, 50 gr ananasa isječenog na sitnije kocke i dodatka od 50 g soka od grožđa i 50 g vode. Pileće grudi, maksimalno do 150 grama, pripremiti na roštilju ili dinstanjem na vodi.

DRUGI DAN

Doručak:

Limun jogurt: pomiješajte 250 g malomasnog jogurta sa supenom kašikom soka od limuna i dodajte 150 g zrna grožđa.

Ručak:

Riža sa komadićima ribe: Skuvati pet kašika integralne riže u tri puta više vode. Dodati dvije kašike komadića omiljene ribe propržene na malo maslinovog ulja. U sve to umiješati i 150 g zrna grožđa.

Večera:

Čorba od krompira sa povrćem: Kuvati 150 g krompira, 1 šargarepu i 1 manji celer petnaestak minuta. Začiniti po ukusu biljnim začinima. Dodati kašičicu hladno cijeđenog maslinovog ulja. Poslije ove čorbe pojesti 250 g svježeg, crnog grožđa.

TREĆI DAN

Doručak:

Kaša: 100 g malomasnog mladog sira i 150 g grožđa ubaciti u blender, promiksati nekoliko sekundi

Ručak:

Napraviti ragu od 250 g ribe, 150 g brokolija i glavice crnog luka. Poslije ovog obroka pojesti 150 g crnog grožđa.

Večera:

Žele od grožđa koji se pravi od: 2,5 dl soka od grožđa, 50 grama zrna grožđa, pola jabuke, 5 g želatina. Promiješati želatin sa malo vode, ostaviti malo da odstoji, zatim dodati sok od grožđa i miješajući dodati kriške jabuke i zrna grožđa isječena na pola. Ostaviti 1 sat u frižideru da se prohladi.

ČETVRTI DAN

Doručak:

1 kriška hljeba sa 100 g malomasnog mladog sira. Poslije toga pojesti 200 g grožđa.

Ručak:

Palačinke sa grožđem: 3 kašike brašna, pola čaše vode i jedno jaje. Umutiti i ispeći palačinke, a zatim ih filovati izmiksanom mješavinom od: 100 g nemasnog mladog sira, 1 kašike mineralne vode i 200 g zrna grožđa. Ako volite – dodajte preko palačinki i malo cimeta.

Večera:

Gulaš od ćuretine sa pečurkama: Propržiti ćureće grudi isječene na tanke kriške. Kuvati 100 g brokolija dva do tri minuta, a u međuvremenu jednu veću šargarepu isjeći na manje kolutove. Dvije veće pečurke isjeći na listiće. Sve sastojke staviti u sud i dodati pola šolje supe od povrća i kuvati 10 minuta. Pri kraju kuvanja dodati 60 g crnog grožđa i 2 kašike pavlake. Uz ovaj gulaš možete jesti i 100 g pirinča.

source

Komentari

komentara