slot online 2023

Limun dijeta – Ako želite da se kilogrami tope, a vaš organizam oslobodi nagomilanih otrova!

Napisao admin

Ako želite da se kilogrami tope, a vaš organizam oslobodi nagomilanih otrova idealno rješenje je limun dijeta.


Limun (Foto: Cure.ba)

Ubrzan tempo života, posao, briga o djeci, kući, porodici, viđanje sa prijateljima i još milion sitnih obavezica sa strane ne ostavlja ženama dovoljno prostora da se brinu o sopstvenom zdravlju. Brza ili instant hrana, koja je automatski nezdrava, često je jedini izbor, što ostavlja traga na koži, kosi, ali i vagi, naravno. Uprkos tome što ponekad žene i posjete kozmetičarku ili sebi priušte frizera, manikira, zaborave da se posvete zdravijoj i uravnoteženoj ishrani, i što je još važnije – detoksikaciji organizma!

Zato je limun dijeta, u svetu poznata i kao “Master Cleanse Diet”, savršen način da oporavite svoj organizam. Limun dijeta je jednostavan, brz i pristupačan način čišćenja organizam od toksina, a samim tim i vraćanja potrebnog elana telu. Akcenat u čitavoj dijeti je na sjajnom soku od limuna koji će vašem organizmu vratiti satri “sjaj”!

Sastojci za “magični” napitak od limuna i primer jelovnika

Potrebno za sok od limuna: 2 kašičice sveže isceđenog limunovog soka, 2 kašičice meda, 1/10 kašičice tucane ljute papričice, 1/2 čaše vode

Uz ovaj napitak naravno morate povesti računa i o ishrani. Primer jelovnika za jedan dan:

Doručak: Činija zobenih pahuljica bez šećera, čaša vode s limunom

Ručak: Domaća supa i jedna porcija kuvane piletine, čaša vode s limuno

Užina: Činijica voća, čaša vode s limunom

Večera: Porcija grilovane piletine ili ribe, čaša vode s limunom

Prednosti dijete

Sok od limuna bogat je izvor limunske kiseline koja pomaže pri jačanju imuniteta. Prirodni šećeri koji se nalaze u ovom napitku podižu nivo energije, dok ljuta papričica jeluje kao stimulans za brži metabolizam, što rezultuje bržim gubljenjem kilograma. Već nakon nedelju dana osećaćete se bolje i poletnije, a vaše telo biće oslobođeno toksina, i samim tim spremno na borbu sa bolestim i virusima koji nastupaju u zimskom peirodu.

Moguće nuspojave

Konzumiranje prevelikih količina vode s limunom može i da naškodi. Naime, zbog čestog kontakta limunske kiseline sa zubima može doći do erozije istih i preosetljivosti na niske ili visoke temperature. Takođe, limunska kiselina poznata je kao dobar diuretik, pa morate nekako nadoknaditi gubitak tečnosti običnom vodom.

onaportal.com

Komentari

komentara