slot online 2023

Sve je podjednako zastupljeno u ishrani – Tanak struk za dvije nedjelje!

Napisao admin

Obroci od 300 do 400 kalorija. Dopušteni su međuobroci prije i poslije podne. Trebalo bi uzimati i multivitaminske dodatke.


Dijeta (Foto: Cure.ba)

Sa ovim režimom ishrane za samo dve nedelje možete da smanjite obim struka za desetak centimetara. Obroci sadrže od 300 do 400 kalorija. Dopušteni su međuobroci pre i posle podne.

Dnevno treba piti dva litra tečnosti, ali izbegavati gazirana pića i alkohol. Dozvoljeni su kafa bez mleka i čajevi, ali ne više od četiri-pet. Izbegavati punomasno mleko i masne mlečne proizvode.

Jelima od testenine muškarci bi trebalo da dodaju 20 grama testenine više nego što je navedeno u tablici, a na njihovom jelovniku bi trebalo da bude i dve kriške hleba i jedan međuobrok više nego što jedu žene. Žene koje žele još brže rezultate, mogu da preskoče međuobroke. Uz ovu dijetu trebalo bi uzimati multivitaminske dodatke da bi se osigurala potrebna dnevna količina vitamina, piše Novosti.rs.

DORUČAK

Izaberite jedan od sledećih

1. Žitarice s rendanom jabukom i cimetom

Narendajte jednu jabuku, pospite je sa malo cimeta i dobro promešajte. Dodajte do 50 g pahuljica. Servirajte sa hladnim nemasnim (pasterizovanim) mlekom.

2. Zimski šejk od borovnica

Stavite u mikser 100 g svežih ili zaleđenih borovnica i dobro ih izmiksajte zajedno sa jednom bananom. Dodajte 150 ml nemasnog mleka i mali jogurt

3. Kroasan sa voćem

Jedan kroasan i činija voćne salate posute s nekoliko mlevenih badema.

4. Vruće banane i voćni kompot

Oljuštiti bananu, stavite je na foliju, poprskajte sa malo pomorandžinog soka i smeđim šećerom. Propržite bananu pet minuta i poslužite sa kompotom od kajsija(može i od jabuka) i jednim jogurtom.

5. Grčki jogurt (može i domaći) i šljive

Punomasni jogurt (150 grama) pomešajte sa 100 g konzerviranih šljiva i s jednom jabukom.

6. Jaja na oko sa šunkom

Položite listiće šunke (50 g) na krišku tost hleba. Prekrijete sa prženim jajetom.

RUČAK

Izaberite jedan od sledećih:

1. Nemasni sir i grožđe

Napravite sendvič koristeći 40 g mlađeg nemasnog sira i dve kriške hleba premazane lajt majonezom. Poslužite s malo grožđa (ako imate).

2. Pečeni krompiri sa salatom od račića

Ispecite krompire u rerni. Napunite ih račićima pomešanim u majonezu bez jaja, začinite mlevenim crnim biberom.

3. Sendvič sa ćuretinom i brusnicama

Napravite sendvič, tako što ćete kriške hleba namazati pekmezom ili umakom od brusnica. Na namazani hleb položite 80-100 g pečene ćuretine, hrskavu salatu i krastavce.

4. Tuna pita

Pomešajte 100 g konzervirane tune u ulju s naseckanim mladim lukom, kašičicim slatkog kukuruza i nekoliko isečenih kriški paradajza.

5. Pečena povrtna salata

Ispecite povrće po želji u rerni i dodajte mu kašičicu maslinovog ulja. Polijte vinskim sirćetom i poslužite sa kriškom hleba ili tosta.

6. Testenina sa školjkama

Na tiganju dinstajte crni luk sa kašičicom maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pola zelenog čilija sa semenkama i 100 g dobro ispranih zatvorenih školjki. Skuvajte 70 g špageta u posoljenoj vodi i ocedite ih. Vratite u tiganj za prženje, kad ulje postane vruće dodajte testeninu s malo peršuna i crnog bibera.

VEČERA

Izaberite jednu od sledećih:

1. Pečena tuna s pasiranim leblebijama

Skuvajte i ocedite 150 g slanutka pa ga izmiksajte u mikseru sa malo pilećih prsa, ali ne potpuno kao pire. U tiganju za prženje zagrejte jednu kašičicu maslinovog ulja i jedan čen belog luka, malo ruzmarina i prodinstajte pasirane leblebije. Zatim 100 g očišćene tune premažite uljem i pecite oko minut sa svake strane. Poslužite sa zelenom salatom.

2. Makaroni sa gljivama i crvenim vinom

Ispržite na tiganju malo crnog i belog luka i 70 g iseckanih gljiva. Kada postanu mekane dolijte 80nml crvenog vina i malo tečnog paradajza. Dinstajte 20 minuta. Skuvajte 70ng makarona i poslužite s mešanom salatom.

3. Slatki krompir s pasuljem

U prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite 45 minuta slatki krompir, zatim ga napunite sa 150 g pasulja iz konzerve, malo tabasko sosa i crnog bibera. Poslužite sa zelenom salatom.

4. File oslića sa čeri paradajzom

Lagano propržite file (100-120 g), pomešajte sa nekoliko čeri paradajza i prelijte balzamovim sirćetom. Salatu i file poslužite na kriškama tosta.

5. Piletina i račići

Na jednoj kašičici maslinovog ulja u voku popržite 100 g pilećih prsa narezanih na kockice. Nakon pet minuta dodajte čen belog luka i 2-3 cveta barenog brokolija. Dinstajte 7-10 minuta, a zatim dodajte 60 g kuvanog pirinča, malo soja sosa i 6 kuvanih i očišćenih malih račića. Još lagano prokuvajte i zatim poslužite sa dva režnja luka.

6. Pecivo s dimljenim lososom i rikota sirom

Kašiku rikota sira (može i domaći mladi, neslani) pomešajte sa pola kašike ementalera. Dodajte 50 g dimljenog lososa i tostirajte.

cure.ba

Komentari

komentara