slot online 2023

Evo kako sada izgleda – Upoznajte ženu koja je od 14. godine na dijetama (FOTO)

Napisao admin

Britanka Jacqueline Kemp (64) bori se s anoreksijom već 50 godina. Visoka je 170 centimetara, a nikada nije imala više od 45 kilograma.


Jacqueline Kemp (Foto: 24sata.hr)

Krenula je na dijetu 1964. godine osjećajući se ružno uz najbolju prijateljicu. Njoj su svi govorili da je lijepa, a Jacqueline se osjećala kao da je u njezinoj sjeni. Za samo nekoliko mjeseci pala je na 31 kilogram. Nikada se nije izliječila od anoreksije. Svjesna je kako joj je bolest ukrala i sreću i mogućnost da zasnuje obitelj.

‘Propustila sam priliku da imam vlastitu obitelj’

– Propustila sam priliku da imam vlastitu obitelj. Udala sam se za anoreksiju i sve je došlo na drugo mjesto – ispričala je za Daily Mail. Nije mogla ni zadržati posao jer je stalno bila na lijekovima i po bolnicama.

– Koliko god sam željela djecu nisam mogla jer me hvatala panika i od same pomisli da ću se udebljati – rekla je i dodala kako je tek sada naučila živjeti s anoreksijom.

Teško je nalazila prijatelje jer se većina druženja vrti oko hrane

S obzirom da se 60-ih godina prošlog stoljeća malo znalo o bolesti, Kemp kaže da su je puštali da se izgladnjuje. Većinu tinejdžerskih dana nije mogla normalno funkcionirati. Teško je i nalazila prijatelje jer, kaže, većina druženja vrti se oko hrane.

– Stalno sam bila opterećen izgledom, zapravo kilogramima. Užasavala me pomisao da mi netko ponudi kolač uz čaj – rekla je. Njezin život vrtio se oko izgladnjivanja, kompulzivnog jedenja i laksativa.

Ima probleme s probavom, sinusima i zubima

S posljedicama i danas živi. Ima probleme s probavom, sinusima i zubima. Tvrdi da se danas oslobodila straha od jela iako priznaje da je i dalje ‘možda premršava’. Odlučila je pomoći drugima koji imaju poremećaje u prehrani i vjeruje da će njezina priča mnogima biti upozorenje.

24sata.hr

Komentari

komentara