slot online 2023

Kruška ili jabuka – Napravite program vježbanja na osnovu građe!

Napisao admin

Sanjate o tankom struku, vjezbate do iznemoglosti, ali ne primjećujete nikakve vidljive rezultate? Potražili smo savjete i mišljenja fitnes instruktora o tome kako postići savršenu figuru.


Oblik tijela (Foto: Cure.ba)

Bez obzira, koliko ste dobro građene, uvek postoji neko nezadovoljstvo – noge su previše pune, ruke nisu elegantne, a struk bi mogao biti tanji… Ali prije nego što počnete da „likvidirate“ ove mane, bilo bi dobro da odredite tip vaše figure. A onda, znajući svoje prednosti i mane, moguće je da odaberete fitnes program za planiranu namjenu i zapocnite vježbe.

KRUŠKE

Ako vaša figura ima oblik kruške (elegantni gornji deo i masivni donji – butine i zadnjica) onda je neobhodno povećati opterećenje na donji dio vašeg tela. Sve vrste vježba za noge – čučnjeve, iskorake, penjanje na step platformu
– pomoćiće vam da se otarasite masnih naslaga na kukovima i butinama. Pored toga, cilj je da se uspostavi ravnoteža gornjeg i donjeg dijela tijela, obavezno ukljucite niz vježbi za ramena i leđa: ojačavajući njih, naglasićete vaš struk. Završivši prvi dio vježbe, posvetite 20 minuta aerobnom vježbanju – trčanje na pokretnoj traci ili preskakanju vijače. Ovo će pomoći istopiti suvišne kalorije i naučiće vaše tijelo da koristi višak masti kao izvor energije.

JABUKE

Ista širina ramena i kukova, neizražen struk – to su djevojke jabuke, one moraju da se potrude da bi dostigle svoju idealnu figuru. Ne gubite nadu, samo proces će trajati malo duže nego uobičajeno. Idealna opcija – grupni programi aerobika, plesa, plivanja, to je vrsta fitnesa koji obezbjeđuju ravnomerno opterećenje na svim mišićnim grupama, kao i specijalne vježbe na struku. Uključite u vaš fitnes program kružni intervalni trening – naizmjenične aerobne vježbe i vežbe na snagu opterećenja. Jer je to jedan od najefikasnijih načina da se izgube kilogrami.

ATLETIČARKA

Vlasnicama ove figure (ramena mnogo šira od kukova, neznatno širi struk i tanke noge) preporucuju se vježbe za olakšanje „vrha“, osnažiće mišiće ruka, leđa, kukova i stomaka. Najpristupačnija opcija – funkcionalni trening u teretani. Sveobuhvatni trening misića u teretani- idealan za određeni problem.
Nemojte se plašiti ove vrste fitnesa, nećete postati „bodibilder“. Jer žensko tijelo proizvodi malu količinu testosterona koja je odgovorna za rast mišićnog tkiva.

PJEŠČANI SAT

Devojke čiji oblik tijela podsjeća na pješčani sat (ramena su šira od kukova), su srećne. Naglasena zenska forma, idealna proporcija – priroda se vec pobrinula za vas. Ostaje samo da vremenom ne izgubite ovaj “poklon“ prirode. Sve što treba da uradite – pridržavajte se plana ishrane i 2-3 puta nedjeljno radite vjezbe. Kardiovježba, joga i istezanje – ove vrste aktivnosti pomoći će da se održi elastičnost mišića i ligamenata.

uspesnazena.com

Komentari

komentara