slot online 2023

Znanstvenici poručuju – Vino, sir i čokolada prijatelji su vitke linije

Napisao admin

Znanstvenici su otkrili da sastojak piceatanol u vinu usporava nastanak masnih stanica • Ljuti i snažni začini poput curryja dokazano pomažu pri sagorijevanju kalorija.


Sir (foto: cure.ba)

Mada su namirnice poput čokolade, curryja, crnog vina i sira na popisu stvari koje izbjegavamo kad smo na dijeti, stručnjaci upozoravaju da to nije nužno te da nam upravo takve namirnice mogu pomoći da izgubimo suvišne kilograme.
 
Kako prenosi Daily Mail, namirnice koje često smatramo zabranjenima mogu biti izvrstan dodatak dijeti za mršavljenje. Pogledajte kako:
 
Crno vino
 
Znanstvenici su otkrili da sastojak piceatanol u vinu usporava nastanak masnih stanica pa je nakon ručka dobro popiti malo crnog vina. Vino je također dobro za krv i srce pa ga se ne treba odricati ni pri najstrožim dijetama.
 
Sir
 
Zbog svoje visoke kalorijske vrijednosti, sir je već dugo na “crnoj listi” svih onih koji se žele riješiti viška sala, no najnovija istraživanja pokazuju da nam sir može pomoći u mršavljenju, pogotovo kad se radi o gubitku viška kilograma oko struka. Sir je pun proteina zbog kojih se ranije osjećamo sitima, a znanstvenici tvrde kako i kalcij pomaže da brže sagorimo salo, pa upravo zbog tih razloga sir ne treba izbjegavati u potpunosti.

Čokolada
 
Već je poznato da, premda čokolada deblja, nekoliko komadića crne čokolade mogu biti izvrstan dodatak svakoj prehrani. Crna čokolada je puna antioksidansa i odlična za srce i krvne žile, a znanstvenici su otkrili da bioflavonoidi koje sadrži mogu pomoći pri mršavljenju. Sveučilište u Kaliforniji otkrilo je da su osobe koje jedu čokoladu mršavije, no potrebno je izabrati crnu s velikim postotkom kakaa, a ne mliječnu varijantu.

Curry
 
Ljuti i snažni začini poput curryja dokazano pomažu pri sagorijevanju kalorija pa je izvrsno koristiti takve začine a izbjegavati sol koja pomaže pri debljanju i nastanku celulita.

index.hr

Komentari

komentara