slot online 2023

Kriza prije kupaćeg kostima – Koliko doista uspijemo smršavjeti prije ljeta?

Napisao admin

Nova studija pokazala je kako tijekom života težina kod žena variva za deset kilograma, a ljeti prosječno imaju tri kilograma manje. Osim toga, čak 40 posto žena priznaje kako su žrtve 'jo-jo dijete', a svega sedam posto žena kaže kako težinu uspijeva konstantno držati u granicama.


Mršavljenje (foto: cure.ba)

Novo istraživanje pokazalo je kako je mnogo žena sklono traženju utjehe u hrani tijekom hladnih zimskim mjeseci te da upravo tijekom tog razdoblja najviše dobiju kilograma viška, piše Daily Mail. Istraživanje u kojem su sudjelovale dvije tisuće žena pokazalo je kako se žene tijekom zime udebljaju prosječno tri kilograma, a težina im tijekom života varira unutar deset kilograma.

Znanstvenici su tako otkrili kako žene novu godinu prosječno započinju s tri kilograma više od svoje idealne težine, no dolaskom proljeća u prosjeku započinju s dijetama. Tako je studijom otkriveno kako će Britanke samo ove godine zajedno izgubiti čak 88 milijuna kilograma.

Najveći poticaji za odlazak na dijetu su, kako pokazuje istraživanje, nemogućnost da se uvuku u lanjsku ljetnu odjeću te određeni mekani i zadebljani dijelovi tijela. Istraživanje je pokazalo i kako svaka četvrta od deset žena pati od učinka jo-jo, brzog vraćanja skinutih kilograma nepravilnim dijetama, a svega sedam posto uspijeva tijekom cijele godine održati kilažu konstantnom.

Na pitanje koji su im najveći strahovi po pitanju težine, žene su navele nemogućnost da odjenu staru haljinu (54 posto), gledanje fotografija na kojima su mršavije (41 posto) te osjećanje mlohavih dijelova dok hodaju (38 posto).

Tagiranje na Facebooku, prijateljica koja je uspjela smršavjeti li pak kupnja odjevnog predmeta koji je premalen neki su od najvećih okidača koji potiču zabrinjavanje oko težine. Istraživanje koje je proveo proizvođač bezalkoholnog vina Sorelle pokazalo je kako žene, osim skorašnji odlazak na plažu i skidanje u badić, na mršavljenje navodi i približavanje vjenčanja ili pak želja da impresioniraju bivšeg partnera.

tportal

Komentari

komentara