slot online 2023

Ovo su najbolji načini – Kako da izbjegnete grickanje kasno noću…

Napisao admin

Ukoliko pokušavate da smanjite kilažu, počnete da jedete kvalitetnije, ili naprosto učite se boljim navikama. Saznajte koji su najbolji načini da izbjegnete grickanje kasno noću.


Žena jede (foto: cure.ba)

Mnogi od nas imaju ovaj problem, pa nam dodje negdje u pola noći, taman pred odlazak u krevet da pojedemo šaku krekera ili zdjelu žitarica, a svi znamo da je jedenje neposredno prije spavanja, veoma loše za metabolizam. Dakle, naučite kako da izbjegnete to grozno “grickanje” noću.

1. Ugasite vašu žeđ Jedan od najboljih načina da izbjegnete grickanje kasno noću je da zadovoljite svoju potrebu na drugi način. Ponekad, kada osjećate da ste gladni, vi ste u stvari žedni. Čak i ako to nije slučaj u tom trenutku, vašu potrebu možete da zadovoljite tako što ćete nešto da popijete kao zamjenu za jelo. Pokušajte sa čašom vode, jer to može da zavara vaš stomak da pomisli da je pun.

2. Večerajte dobro Ukoliko noću ogladnite, najvjerovatnije niste dovoljno jeli za večeru. Naravno da ne mislimo da treba da pretrpate tanjir, ali se postarajte se da unesete dosta bjelančevina, vitamina i nutrienata. Nemojte preskakati vaš poslednji obrok u danu, ali nemojte ni da se prejedate.

3. Isključite šećer Loši ugljeni hidrati, kao što je bijeli šećer, natjeraće vas da se osjećate još gladnije. Čak i gazirani sok će učiniti da osjećate da morate da jedete. To je zbog načina na koji šećer utiče na vaš nivo insulina. Tokom dana, pokušajte da izbjegavate da jedete previše šećera i vidite da li će vaša “noćna potreba za hranom” početi nestajati.

4. Učite da držite porcije pod kontrolom Nekada ste stvarno gladni i to je potpuno u redu. Samo treba da se postarate da ne jedete previše. Ukoliko žudite za nečim posebno, priuštite to sebi, ali kao veoma malu porciju. Obratite pažnju na odgovarajuću količinu koju servirate i budite sigurni da ne prelazite onu preporučenu. Još bolje je ukoliko uključite zdravije grickalice-zamijenite kolačiće sa svježim voćem.

5. Tu je i čaj Pored vode koju smo već preporučili da pijete, dodajte i topli čaj. Biljni čajevi ili zeleni čaj su svakako odličan izbor – samo nemojte da birate ništa što ima kofeina. Čaj će vas smiriti i opustiti, a topla pića mogu da prevare vaš mozak tako da pomisli da uzimate pravi obrok. Vrlo je vjerovatno da će topli čaj pomoći i da zaspite, tako da poslije njega možete pravo u krevet.

6. Skrenite pažnju Ukoliko primijetite da postajete gladni, probajte sa skretanjem pažnje, Preskočite TV, jer će on najverovatnije biti okidač za početak grickanja. Uzmite knjigu, “prelistajte” neki blog, probajte da štrikate – bilo šta što će vašu pažnju skrenuti sa hrane je ok. Mogli bi čak pokušati i da radite vježbe istezanja ili da meditirate.

7. Operite zube Na kraju, zašto ne bi praktikovali lijepu, zdravu oralnu higijenu? Pranje zuba je, naravno, dobro i najvjerovatnije da nećete poželjeti da jedete ukoliko su vam usta čista i mirišu na mentu. Znate i sami da se ništa na ovom svijetu ne slaže sa ukusom paste za zube. Kao što smo rekli, ukoliko grickate noću samo povremeno, to nije smak svijeta. Pa ipak, bolje je da se okrenete voću, povrću ili nečemu što je lagano kao što je jogurt. Ne treba vam puna zdjela hrane i sigurno treba da izbjegavate sve što je teško. Ukoliko ste ipak neko ko gricka noću, otkrijte nam koje je to vaše najveće noćno zadovoljstvo?

fenserka.com

Komentari

komentara