Fitness i dijeta

Za 4 mjeseca izgubila 15 kilograma, svaki dan jela isti obrok

Ana Maria Klis - Instagram
Napisao H. H.

Ana Maria Klis je, kao i većina žena oscilirala sa težinom. A onda je uvela jednu jednostavnu rutinu u svoj plan ishrane, oslobodila se 15 kilograma viška i svoje zdravlje značajno poboljšala. Ovo je njena priča.

“U trećoj trudnoći uspjela sam nekako da se ugojim čak 36 kilograma. To je bilo strašno za mene. Svaka beba ostavila je trag na mom tijelu, ali nikada nisam bila toliko gojazna. Za svoj 35. rođendan shvatila sam da moram da se promijenim. Nije samo što se sebi nisam dopadala, nisam mogla da dišem kako treba, sve mi je bilo teško da radim. Imam tri sina i tempo je bio ubitačan”, priznala je za “Pop sugar”.

Riješila je da prestane sa izgovorima i da nešto promijeni.

“Nisam slijepo pratila nijednu dijetu. To mi nikada nije polazilo za rukom. Metabolizam mi se obično poremetio, usporio kada sam držala stroge dijete. Odlučila sam se da 90 posto vremena vodim zdrav život, kako savjetuju nutricionisti, a 10 posto je bila ishrana koju volim. Nisam isključila ugljikohidrate, samo sam jela hljeb od cijelog zrna žitarica, umesto šećera sam koristila javorov sirup. I ubijedila sam sebe da svakog dana jedem velike porcije salate”, priča ova trostruka mama ne krijući radost što je uspjela u svojoj namjeri da bude zgodna mama, piše “B92“.

To što je jela velike porcije salata uvijek na početku obroka za nju je bio spas.

“Smanjile su se sve ostale porcije poslije salate. Nije bilo mjesta za toliko čizburgera, nisam bila gladna. Unosila sam dosta vitamina i vlakana i oporavila sam se. Postepeno kako sam slabila počela sam i da vježbam. Šetam tri puta sedmično i sada imam mnogo više energije”, kaže Ana.

Priznaje i da svoju decu u svemu sada može da prati, a najradosnija je što sa njima može da t

Komentari

komentara