slot online 2023

Odrecite se čvrste hrane – Sedam dana do gubitka kilograma

Napisao admin

Lagana ishrana na bazi tečnosti oslobađa organizam od nagomilanih otrova. Zato su kratak post i kompletno odricanje od čvrste hrane idealno rješenje.


struk (foto:cure.ba)

Ako se na neko vrijeme svjesno odreknete čvrste hrane, vaše tijelo ima šansu da se oslobodi otrova. Organi za varenje neće biti opterećeni razgradnjom materija, pa se mogu usredsrediti na nagomilane masti u organizmu. Tijelo će tada preusmjeriti svoj energetski program na hranu koja se nalazi u organizmu i tako će razgraditi rezerve masti. Takav način ishrane uticaće i na vas, jer se umjesto na hranu više koncentrišete na sebe.

NAPRAVITE PLAN 

Ovaj režim ishrane traje sedam dana, jer je tijelu potrebna priprema

PRVI DAN: rasterećenje tijela 

Čim ustanete popijte čašu mlake vode kako biste pokrenuli varenje

Doručak: Svježa voćna salata od jedne isjeckane jabuke, jednog kivija i jedne pomorandže. Umutite 150 g niskokaloričnog jogurta s kašičicom meda i prelijte preko voća 

Užina: (samo ako ste gladni) sok od povrća 

Ručak i večera: Prije ručka i večere obavezno popijte bar dvije čaše vode. Jedite dinstano povrće ili pečeni krompir s mekim sirom.  

Ovako će vaš organizam dobiti čiste, lako svarljive vlaknaste sastojke i mnogo tečnosti. To je priprema za izbacivanje otrova iz organizma 

OD DRUGOG DO PETOG DANA: tijelo se čisti 

Od drugog dana zaboravite na čvrstu hranu na četiri dana. Tokom ova tri dana crijeva će se potpuno isprazniti. Kada ustanete, popijte 1/4 l vode sa kašikom morske soli. Poslije ovoga važno je da sljedeća dva sata budete blizu toaleta. 

Od drugog do petog dana važi sljedeći plan ishrane: 

Doručak: Čim ustanete popijte čašu mlake vode u kratkim gutljajima. Poslije tuširanja popijte dvije šolje biljnog čaja, najbolje od ruzmarina, jer podstiče metabolizam 

Ručak: Za ručak pojedite posnu supu i poslije ručka popijte dvije čaše biljnog čaja 

Večera: Ponovo supa, a prije spavanja se opustite čajem od nane 

ŠESTI I SEDMI DAN: vratite tijelu energiju 

Organi za varenje moraju ponovo da se preorijentišu na pojačanu ishranu. Nemojte se preopteretiti velikim porcijama i brzim žvakanjem. Prije svakog obroka sjednite za sto i uživajte u čvrstoj hrani. Vidjećete da sva hrana ima mnogo intenzivniji ukus. 

Doručak: Čim ustanete popijte čašu mlake vode sa sokom od pola limuna. Isijecite jednu jabuku i polako pojedite 

Ručak: Posna supa 

Drugog dana možete da pojedete 150 g barenog krompira sa začinima po vašem izboru 

Užina: Parče tosta namažite kašikom mekog sira, pospite začinima i stavite paradajz ili papriku 

Večera: Pripremite pire od 150 g krompira, jedne kašike mlijeka i isto toliko supe od povrća. Drugog dana pojedite posnu supu spremljenu sa 150 g šargarepe i 30 g rezanaca 

Recept za posnu supu 

Potrebno je za 6 porcija: dva kilograma povrća (paprika, paradajz, praziluk, šargarepa, celer). 

Priprema: isijecite povrće i prelijte s tri litra hladne vode. Kad voda prokuha, krčkajte je poklopljenu oko 40 minuta. Na kraju procijedite supu, povrće izvadite i nemojte ga jesti. Supu začinite ekstraktom od kvasca.

vijesti.ba

Komentari

komentara