slot online 2023

PROBALA JE DIJETU KOJA JE ZASLUŽNA ZA IZGLED KEJT MIDLTON: Podvrgla se OVOM režimu ishrane, a rezultat je IMPRESIVAN!

Napisao H. H.

Loren Betoksi odlučila je da isproba dukan dijetu koja je postala popularna širom svets kada se saznalo da se Kejt Midlton podvrgla ovom režimu ishrane nekoliko meseci pre svog venčanja.

Vojvotkinja od Kembridža je ostavila svet bez daha kada se na venčanju pojavila u prelepoj venčanici koja je isticala njenu vitku figuru na kojoj je ona radila mesecima unapred. Dukan dijeta kojoj se ona podvrgla nekoliko meseci pre venčanja pokazala se veoma uspešna pa je to podstaklo Loren Betoksi da sledi njen primer.

 

FOTO: PROFIMEDIA

“Ja nisam gojazna i uspevala sam svih ovih godina da držim kilažu pod kontrolom zahvaljujući strogom režimu vežbanja. Odlučila sam da probam dijetu koju je Kejt držala i da vidim hoću li imati rezultat poput njenog”, kaže Loren.

Dijeta podrazumeva 4 faze: fazu napada, kruženja, konsolidacije i stabilizacije. Vreme koje ćete provesti u prve tri faze zavisi od toga koliko kilograma želite da izgubite. Loren pojašnjava kako izgledaju faze dijete.

 

“U prvoj fazi napada koja traje dva do 5 dana, možete da birate namirnice sa liste i da se između 68 namirnica koje su izuzetno bogate proteinima odlučite za na primer govedinu, piletinu, slaninu sa manje masti i mlečnih proizvoda bez masti”. U drugoj fazi dodajete 32 vrste različitog povrća u vašu ishranu, a među njima su kelj, zelena salata, artičoke, spanać i paradajz. Ova faza traje tri dana za svakih pola kilograma koji želite da izgubite. Još uvek su vam zabranjeni zrnevlje i mahunarke. U trećoj fazi se organizam navikava da se prelaskom na običnu hranu ne vrate izgubljeni kilogrami. Četvrta faza treba da traje do kraja vašeg života. Ovde nema zabranjene hrane, ali morate da vodite računa o tome šta i koliko jedete kako biste imali kontrolu nad težinom, objašnjava ona.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Ova dijeta se i u njenom primeru pokazala i te kako uspešna.

 

“Kako biste držali vašu težinu pod kontrolom morate da sledite ova tri pravila: svakog dana jedite tri kašike ovsenih mekinja, hodajte 20 minuta i koristite stepenice kad god ste u mogućnosti i svakog utorka jedite samo proteine, piše Womens healthmag. Dijeta je strogo restriktivna i zabranjeno je uzimanje ugljenih hidrata kao što je smeđi pirinač, kinoa, krompir i voće. ”

 

Ona priznaje da joj je prva faza bila najteža.

 

“Dešavalo se da zgrešim tu i tamo tokom dve nedelje koliko sam držala dijetu jer sam imala užasnu žudnju za nekom hranom i slatkim. Šest dana provela sam samo na proteinima i povrću. U drugoj fazi sam žudnju lečila tako što bih podelila jogurt sa mačkom ili sam uzela par kockica čokolade.”

Olakšanje je osetila u trećoj fazi.

“Sve je bilo lakše kada sam došla u treću fazu. Tada mi je bila dozvoljena hrana koju sam sve vreme krišom uzimala, ali ne osećam se dobro kada mi neko zabrani neku hranu jer je tako samo želim još više.Iako sam tu i tamo grešila, ipak sam uspela da posle dve nedelje smršam tri kilograma. Iako se to baš i ne vidi ja se osećam bolje i lakše. Iako me dijeta nije naučila ništa o količini hrane, naučila sam koju hranu smem da jedem u velikim količinama, a koju treba da izbegavam. Sigurna sam da bih smršala još više da nisam posustajala, ali sam srećna zbog malih grehova tu i tamo. Sada kada sam završila sa dijetom, naučila sam nešto jako bitno. Naučila sam koja hrana je dobra za moju liniju i koliko je važno spremanje zdravih obroka pa ću sa time da nastavim i dalje”, napisala je Loren.

Komentari

komentara