slot online 2023

Sirup koji je zaprepastio sve: Dvije kašike dnevno topi mast na stomaku, kao od šale!

Napisao H. H.

Ovaj sirup je vrlo moćan lijek evo kako ga pripremiti jednostavno.

Trebat će vam:

100 g ribani hren
2 kašike cimeta u prahu
5 kašika meda
3 limuna
Priprema:

Nasjeckajte limun,i naribajte u posudu,dodajte sastojke i dobro izmješajte. Stavite u staklenku i čuvajte u frižideru.

Koristite:

Konzumirajte 2 kašike ovog sirupa dnevno,na prazan stomak. Nakon 2 sedmice primijetit ćete da vaše tijelo više nije isto.

Ova namirnice možete konzumirati kada ste na dijeti!

Teško je odoljeti žudni za ukusnom hranom kada se nalazite na dijeti, , a kada otvorite frižider, skoro je nemoguće odupreti se iskušenju. Možda nisote znali ali postoje namirnice koje možete jesti tokom dana u velikim količinama bez rizika od dobijanja kilograma, jer sadrže minimalan broj kalorija.

Evo i koje su to namirnice

1. Paradajz

Paradajz je pun likopena, vitamina A, C, B2,hroma i kalijuma te folne kiseline, ova najmernica praktično nema kalorija i obezbjeđuje nam različite nutrijente od vitalnog značaja.

2. Kokice

Jedna šolja kokica napravljenih na vazduhu,neće vas debljati, grickalica za gledanje filmova, većinom sadrži vazduh pa možete uživati bez straha od viška kilograma.

Rezultat slika za kokice

3. Bjelanca

Bjelanca možete jesti u neograničenim količinama, i ako ste na dijeti, možete pomješati bjelanca sa nekoliko paradajza i napravite najzdraviji omlet, samo ga ne pržite na rafinisanom ulju.

4. Grašak

Grašak sadrži veoma malo kalorija,samo jedna šolja ima samo oko 35 kalorija, on je bogat vlaknima i proteinima.

PROČITAJTE MOĆNI PARADAJZ: Ni sami ne znate šta sve može izliječiti, a svima je na dohvat ruke!
5. Dinja

Dinja će zadovoljiti vašu žudnju za slatkim, ali neće dovesti do debljanja, ona sadrži više od polovine dnevno preporučene doze bitamina A i C.

6. Jagode

Još jedna neophodna namirnica za one koji žele da izgube težinu,ova namjernica bogata je i vlaknima i imaju antiupalna svojstva.

7. Celer

Približno 95% celera čini voda, te je ova namjernica bogata vitaminom K zadovoljava 30% dnevnih potrebe za vitaminom K. Najbolje je konzumirati celer svjež, jer 5 dana nakon branja, će izgubiti dobre materije.

Rezultat slika za celer

8. Rukola

U 2 šolje rukole ima samo 10 kalorija, tako će te je moći konzumirati bez da naškodite svom zdravlju, možete je konzumirati sa sirom, začinjenu maslinovim uljem.

Ovo su namirnice koje trebate izbjegavati,jer dovode do povećavanja vaše kilaže i uzrokuju gojaznost!

1.Alkohol

Na sa Univerziteta Vaterlo u Ontariju vršeno je istraživanje u kojem je učestvovalo 89 škola,u kojima su srednjoškolci popunjavali anonimne ankete. Među pitanjima je bilo i pitanje : Koliko često piju alkohol?

Čak 39 % njih je priznalo da se barem jednom mesečno napiju, 11 % njih toliko popije najmanje jednom sedmično.

Zatim su na osnovu podataka o tome kakav tačno alkohol konzumiraju i kakvu hranu jedu izračunali prosečne kalorije koje unose, te na taj način koliko su kila dobili viška.

PROČITAJTE Zapalite listove ove BILJKE u svom domu i dogodiće se pravo ČUDO!
Oni koji su konzumirali votku jednom sedmično, dobijali su 7,5 kilograma više.

Image result for alkohol deblja

Ova studija je prva koja je otkrila da gojaznost kod mladih povezana sa konzumiranjem alkohola.

2.Gazirana pića-soda

Soda sadrži visok sadržaj zaslađivača, koja ne samo da šteti nego vam i usporava metaboliza. Stoga se može javiti “metabolički sindrom”, u koliko konzumirate fruktozni sirupa što dovodi do rizika bolesti srca i moždani udar, kao i razvoja dijabetesa.

Nažalost, većina osoba pije gazirana i razna obojena pića, i ako znaju štetno dejstvo tih pića ne prestaju da ih piju.

Coca-Cola, toliko je jaka da je u stanju da potpuno očisti WC-školjku, razmislite šta je u stanju da uradi bubrezima i jetri.

Osim toga, dodaju im se razne boje, hemikalije,otrovi koji izazivaju ovisnost, postoje čak i iformacije da se dodaju i male količine kokaina, kako bi izazvali zavisnost.

Doktor Gerson je oboljele od raka liječio prirodnim sokovima, na osnovu toga možete vidjeti koliko su prirodni sokovi zdravi.

Gazirani i neprirodni sokovi, štete mozgu, srcu, dovode do gojaznosti, povećanja pritiska i nastanka dijabetesa, te šetet svim mogućim organima                                                                                                              prirodni-lijek.novi.ba

3.Margarin

Rezultat slika za margarin

Trans masti u margarinu mogu dovesti do rezistencije na insulin što može imati posljedicu usporavanje metabolizma.

Maslac važi za nezdravu namirnicu koja u sebi sadži visoki udjel holesterola, margarin prikazuje kao zdravija i jeftinija alternativa.

PROČITAJTE FANTASTIČAN RECEPT: Popravite PAMĆENJE do 80%, te istopite MASNOĆU!
Da li je to stvarno tako?

Ne postoji razlikama u broji kalorija između maslaca i margarina. U sto grama jednog i drugog nalazi se oko 720 kalorija i udio masnoće od 80%.

Maslac sadrži više životinjskog porijekla, dok margarin se proizvodi na biljnoj bazi i sadrži nezasićene masne kiseline koje pomažu u snižavanju holesterola.

Ali margarin nije toliko zdrav kao što mislimo uz korisne nezasićene masne kiseline sadrži i tzv. trans masne kiseline koje mogu dovesti do začepljenja vena i moždanog udara.

Najzdraviji margarin ne sadrži ulja i konzervanse, ima malo soli, ali i puno nezasićenih masnih kiselina.

Neki proizvođači korite kokosovo ili palmino ulje, kako bi osigurali mazljivost.

Ali ipak dnevni unos maslaca ili margarina ne bi trebao biti viši od 70 do 80 grama, mnogo zdravija aleternativa je maslinovo ulje i repičino ulje.

4.Bijeli hljeb

Bijeli hljeb i drugih prosti ugljenih hidrata dovode do usporava varenje, jer tijelo ne mora da sagoreva nikakve dodatne kalorije da razgradilo bijeli hljeb što dovodi do usporenog metabolizma. Da bi se metabolizam ubrzao potrebno je da hljeba ima visok sadržaj vlakana.

Bijeli hljeb može se označiti kao jedan od glavnih krivaca za debljanje, tvrde nazčnici sa Sveučilišta Navarra koji su pet godina pratili prehrambene navike kao i promjene u težini hiljade ljudi!

Komentari

komentara