Fitness i dijeta

Ubrzajte metabolizam i osjećajte se bolje: Uz ovaj mini detoks nakon praznika!

Napisao A. K.

Jeste li znali da vam čišćenje organizma može pomoći da vratite energiju i poboljšate zdravlje?

Prejedanje božićnim specijalitetima i ispijanje kuvanog vina ne utiče loše samo na vašu figuru, već i na kožu lica, piše Elle.

Pogotovo ako ste puno vremena proveli u zadimljenim prostorijama, s ljudima koji puše. Naravno, ne želimo reći da se morate odreći praznične hrane i baciti se na žustri trening, ali ovih 5 stvari svaka od vas može uraditi i tako ubrzati metabolizam i izgledati i osećati se bolje.

Tečnost

Tokom dana pijte litar i po vode sa malo sveže isceđenog limuna.

Maske

Izmorenu kožu lica nahranite hraljivom maskom – ako nemate kupovnu, jednostavno je napravi od jogurta, malo banane i kašičice meda ili maslinovog ulja pomešanog sa žumancetom.

Fizička aktivnost

Krenite u brzu šetnju – pola sata je dovoljno, a ako imate slobodnih sat vremena, provedite ih uugodnoj šetnji na svežem vazduhu. To će vam pomoći da se rešite nadutosti i da ubrzate metabolizam, a koža će ponovno izgledati zdravo.

Unos voća

Pojedite voće. Znamo da verovatno mislite – „Ko bi jeo voće uz sve ove kolače?“, Ali verujte nam – vitamini su vam itekako potrebni. Pomorandže i mandarine odličan su izbor jer su pune vitamina C.

Kratke vežbe

Napravite 30 skokova jumping jack (krećete sa skupljenim nogama i rukama i zatim širite noge a ruke stavite iznad glave i tako 30 puta). To će podstaći cirkulaciju vratiti boju u vaše obraze.

Komentari

komentara