slot online 2023

Ova jednostavna vježba sagorijeva više kalorija nego 30 minuta trčanja

Napisao A. K.

Ako želite oblikovati celo telo, poboljšati svoju kardiovaskularnu kondiciju i spaliti kalorije, nema više potrebe da se znojite satima u teretani ili da trošite bogatstvo na kućne sprave za vežbanje.

ODLIČAN NAČIN SAGOREVANJA KALORIJAPostoje studije koje ukazuju da je 10 minuta preskakivanja užeta, jednako učinkovito kao i 30 minuta trčanja u smislu kardiovaskularnih poboljšanja i potrošnje kalorija. Preskakanje užeta sagoreva oko 330 kalorija, dok trčanje sagoreva 270 kalorija.

NE ZAHTEVA PUNO PROSTORA I VREMENA

Konopac za preskakanje ne treba mnogo prostora – možete vežbati bilo gde i u bilo koje vreme kada vama odgovara uz neku motivirajuću muziku. Loše vreme napolu više nije izgovor!

UTIČE NA NEKOLIKO GRUPA MIŠIĆA U ISTO VREME

Preskakanje užeta oblikuje ruke, noge, leđa, trbušnjake, stražnjicu i ramena.

I DECA TO MOGU

Jednom kada se usavrši, tehnika preskakanja užeta je vrlo jednostavna za implementaciju, i to obzirom na nečiju dob, oblik tela ili trenutni fitness nivo kondicije.

POBOLJŠAVA VAŠE VEŠTINE

Preskakanje užeta ne utiče ravnomerno samo na određene skupine mišića, ono čak poboljšava koordinaciju, dinamičnu ravnotežu i reflekse.

MOŽETE VEŽBATI SAMI ILI U DRUŠTVU

Ova je vežba u isto vreme i učinkovita i zabavna i ugodna.

Šta trebate znati pre početka vežbanja pomoću konopca za preskakanje: Odaberite odgovarajući konopac. Ako imate priliku, kupite ga u radnji sa sportskom opremom, gde možete dobiti savet vezan za dužinu, ručke i materijal konopca po vašim merama.

  • Obujte udobne tenisice za vežbanje, zbog sigurnosti zglobova. Možete skakati i bosi, što je još bolje, ali mi ne savetujemo, sve dok ne ovladate tehnikom.
  •  Držite glavu uspravno, a pogled prema napred. Ne gledajte dole.
  • Trup treba biti ravan, a kolena malo savijena.
  • Držite laktove uz telo pod pravim uglom.
  • Držite ručke s prstima, a ne dlanovima.
  • Važno: zglobovi se koriste za vrtnju užeta, a ne ruke.
  • Koristite prednji deo svojih stopala za skok na podlogu. Petama ne bi smeli dirati zemlju kada doskočite. Ne morate skočiti vrlo visoko u zrak – dovoljno je 3-4 cm.
  • Nakon što ste savladali osnovni skok, možete pokušati i druge tehnike skakanja s konopcem: dvostruki skok, na jednoj nozi, unakrsno i itd.

Jedina stvar koju trebate je konopac za preskakivanje. Da, tako je- preskakanje užeta nije samo namenjeno za decu. Dokazano je da preskakanje konopca ima mnoge prednosti i odličan je dodatak drugim vežbama. Pokazaćemo vam čudesne prednosti konopca i naučiti vas kako ga pravilno koristiti, tako da vidite rezultate što je brže moguće.

zdravakrava.24sata.hr

Komentari

komentara