slot online 2023

Bio je toliko debeo da je snimio oproštajno pismo sinu, a onda je učinio nešto nevjerovatno i smršao 160 kilograma!

Napisao H. H.

Život često zna da se poigra sa nama i da onda kada pomislimo da je gotovo i da smo sve izgubili, desi se neko čudo…

Da još nije sve izgubljeno i da se borba za život isplati, shvatio je i Zak Mur koji nije htio da se preda bez borbe i da ode mirno kao gubitnik, prenosi “Telegraf

Ta davna 2013. godina bila je prekretnica u njegovom životu. Dok je svom sinu Zaku Junioru čitao bajku i pri tom se snimao kako bi sačuvao tu uspomenu kada ga više ne bude bilo, shvatio je da je zbog težine njegovo zdravlje uništeno i da mu je to posljednji Božić sa porodicom.

Strašan je momenat kada shvatite da su sve što imate da date vašoj porodici zapravo uspomene. Osjećao sam da mi se život bliži kraju, da je uskoro sve gotovo”, ispričao je otac.

Ukoliko se ne suoči sa svojom gojaznošću, Mur je znao da mora da promijeni svoj život ukoliko želi da gleda sina kako raste i da bude tu za njegovu ženu Amber. Nije bilo nikako lako, jer je on imao problem sa obavljanjem svakodnevnih aktivnosti.

“Imao sam poteškoća pri hodanju, disanju i svakodnevnim aktivnostima. Imao sam problema i sa spavanjem i morao sam da koristim mnogo lijekova i da posjećujem često doktore. Obim mog struka bio je 178cm, a mišići su nestali zbog dugogodišnjeg izbjegavanja fizičkih aktivnosti”, rekao je Mur.

Počeo je od nekih malih stvari. Za početak ostavio je pušenje, prestao da pije gazirane sokove i počeo da hoda najmanje 10.000 koraka dnevno. Sa malo napora izgubio je 50 kilograma za 100 dana i tada je bio spreman za operaciju ugradnje bajpasa koji bi mu pomogao u gubitku težine.

Bio je ponosan na rezultate, ali ne i na višak kože, te je nakon gubitka kilaže imao 10 operacija ujklanjanja viška kože, uključujući skidanje stomaka, podizanje zadnjice, smanjenje grudi i rekonstrukciju bradavica, popravljanje pupka i mišića i još mnogo toga. On bi želio da uskoro uradi zatezanje butina i skidanje viška kože sa ruku.

Imam poteškoća kada odem u kupovinu majica i kratkih pantalona jer imam problema sa butinama i rukama. Nadam se da ću jednom završiti sa svim operacijama uklanjanja viška kože. To će mi pomoći u kompletiranju mog izgleda i osjećam se mnogo bolje”, rekao je on.

Sada ima 68 kilograma, ali to nije kraj njegovog putovanja. On sada lakše obavlja dnevne aktivnosti, ali trči po 5 kilometara dnevno i ide u teretanu, piše “Womansworld”. Može da se igra sa svojim sinom i ono što je najvažnije sada je zdrav i zna da neće propustiti najbitnije događaje u životu svoga djeteta.

Gledam taj video sve vrijeme. Plakao sam kada sam shvatio koliko malo mi je trebalo da uopšte više ne budem tu. Zato što sam se toliko snažno borio, sada mogu da pričam svoju priču drugima“, iskreno je rekao Zak.

Komentari

komentara