slot online 2023

On zna recept za najbolju dijetu – Ovakvog šefa bi svaka dama poželjela

Napisao admin

Dijeta koja je proglašena najefikasnijom i najzdravijom u prošloj godini je dijeta kompanije Weight Watchers, a njen izvršni direktor otkriva kako je i sam uspio da smrša 18 kilograma.


Direktor smršao 18 kg (foto: cure.ba)

Kompanija Weigt Watchers pomaže ljudima da izgube kilograme razumnim planom ishrane, vježbanjem, promjenom ponašanja i grupnom podrškom, a njenu dijetu nutricionisti su proglasili najboljom u prošloj godini.

Njen izvršni direktor, Dejvid Kirkhof, pridružio se kompaniji 2000. kada je imao 34 godine i težio 110 kilograma. Kroz Weight Watchers program trajno je izgubio 18 kilograma, a svoje iskustvo je opisao u knjizi “Šef za gubljenje težine”.

On kaže: “Ako se oslanjate na snagu volje, uvijek ćete izneveriti sami sebe. Tek kada vam zdravi izbori postanu automatski izbori, zdraviji život postaje mnogo lakši.”

“Svako jutro vježbam čim ustanem, zatim imam zdrav doručak koji se uvijek sastoji od žitarica sa borovnicama i bananama uz kafu”, opisuje on svoj svakodnevni ritual.

Šta radi kada ga uhvati kriza za slatkišima i grickalicama? “Ponekad uzmem grčki jogurt, unutra stavim zamrznuto bobičasto voće, i to je moj lažni sladoled.”

“Ne možete da živite u stanju potpune uskraćenosti,” objašnjava Dejvid Kirkhof, “Jer će vas to slomiti. S vremena na vrieme dozvolim sebi dan kada jedem šta i kako god hoću, i trudim se da to otprilike bude poslije određenog perioda.”

smedia

Komentari

komentara