slot online 2023

Korejska pjevačica začudila zapad: Ona je teška samo 37 kilograma!

Napisao H. H.

Zvijezde u Koreji (ili idoli kako ih tamo zovu) su pod konstantnim pritiskom javnosti da održavaju što manju kilažu. Idealna težina za žensku osobu je između 40 i 50 kilograma, međutim jedna mlada pjevačica je prešla svaku granicu, pa teži samo 37 kg.

Standardi ženske ljepote se dosta razlikuju na zapadu i istoku. Dok djevojke u Americi i Evropi mjesečno odvajaju velike sume novca za solarijume i lažan ten, gledaju tutorijale na YouTubu kako bi naučili sve tajne savršenog smokey eya i konturisanja i dive se oblinama Kylie Jenner, djevojke na Dalekom istoku (naročito u Kini i Južnoj Koreji), smatraju da idealna djevojka treba da ima što svjetliji i besprijekorniji ten, prirodni izgled (što manje šminke) i što manje kilograma bez velikih i napadnih oblina. Mala kilaža je presudna za poželjan izgled u ovim zemljama, pa se njihove zvijezde često upuštaju u rigorozne dijete i iscrpljujuće treninge, piše “Tračara“.

Međutim, mlada pjevačica Yukyung iz nove ženske grupe Elris je čak i njihovu javnost zaprepastila svojom kilažom, jer ima samo 37 kilograma. Ona trenutno važi za najmršavijeg idola u Koreji. Kako ima 168 cm, njena idealna težina bi trebalo da bude minimum 53 kg, ali ona ima čak 16 kg manje.

Njen menadžment tvrdi da je mlada djevojka u savršenom zdravstvenom stanju i da njena kilaža ni na koji način ne utiče na njen način života. Međutim, njihova izjava nije bila dovoljna za javnost (naročito na zapadu), koji ističu da djevojka ne treba da gladuje kako bi dostigla ‘savršen izgled’. A tu je i druga grupa ljudi, koji je sada smatraju svojom inspiracijom.

Komentari

komentara