Magazin

Toni Cetinski – Šokantna ispovijest pjevača: Spavao sam u vreći i hranio se na ulici!

Napisao admin

Hrvatski pjevač Toni Cetinski u ličnoj ispovijesti hrvatskim medijima otkrio je da počeci nisu bili nimalo lako, već da je spavao u premalenom stanu, u vreći za spavanje, a hranio se na ulici…


Toni Cetinski (Foto: arhiva)

Toni Cetinski pričao je svojim počecima i životnom putu koji je prošao dok nije postao zvijezda kakva je danas. Prvi album izdao je 1988. godine pod imenom “Srce nikad ne laže”.

 

Nakon objave tog albuma Toni se iz Rovinja preselio u Zagreb, gdje je živjeo u nenamještenom stanu od tridesetak kvadrata.

 

– Spavao sam na podu, u vreći za spavanje. Onda kupio neki ležaj na rasklapanje i ormar, ali ničeg drugog u stanu nije bilo. Ni televizora, ni kuhinje… Ma, ničega. Uglavnom sam živjeo i hranio se na ulici, a u stanu bih se samo istuširao i prespavao – priča Toni.

Pjevač pamti prijelomni trenutak u karijeri, kada je kao anonimni izvođač učestvovao u emisiji kod Radojke Šverko.

 

– I nakon 25 godina se prisjetim i zahvalim gospođi Radojki. Slabići i zlobnici često su plasirali priče: “E, da mu nije mame, tate, bake, strine i ostalih rodbinskih veza i vezica, ne bi on nikada uspio”. Moram da razočaram iste i da kažem da moj put nije bio nimalo lagan. Gostovanje na poziv gospođe Radojke u tako gledanoj emisiji ś. noć” bilo mi je, sportskim jezikom, jednako pozivnici i pobjedi na Vimbldonu – priča Toni, koji je rastao kao dijete poznatog pjevača, Mirka Cetinskog.

 

Ipak, ne krije da je imati poznate roditelje ipak prednost kada želite da se ostvarite kao pjevač.

 

– Prednost je samo u tome što sam ja imao roditelje koji su i te kako dobro znali u šta ulazim i cijenili moj izbor. No, škola mi je ipak bila na prvom mjestu pa sam se onda školovao i kao muzičar i kao hotelijersko-turistički radnik, a završio sam obje škole. Ali, sjećam se početaka i vježbanja u garaži, kao i prvih snimljenih pjesama na kasetofonu. Sjećam se i kad mi se prvi put pjesma zavrtjela na radio Pula. Osjećao sam se kao da sam dobio Gremi nagradu – rekao je Toni koji je od malena pokazivao smisao za muziku.

 

Takođe se osvrnuo i na svoju djecu, pa se slatko nasmijao na pitanje šta bi rekao kada bi njegova djeca Kristijan i Pija jednog dana rekli da bi željeli da budu muzičari.

 

– Oni znaju da je tata uvijek podrška svemu što oni pomisle, a kamoli odluče. Ipak ja kažem “Ko pjeva zlo ne misli, a ko misli nema kad da pjeva” – kaže Toni.

senzacija.ba

Komentari

komentara