Kuća i hrana

Njegovo veličanstvo češnjak – Očistite zrak i ubijte viruse u stanu ovim jednostavnim trikom!

Napisao admin

U vrijeme čestih virusnih oboljenja ovaj je trik zlata vrijedan. Zahvaljujući njemu izbjeći ćete virusne infekcije.


Nije novost da češnjak ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje koje se lako može usporediti s najboljim antibioticima. Riječ je o biljci koja obiluje s više od 200 biološki aktivnih spojeva, među kojima su glicin, eterično ulje, kalcij, fosfor, selen, kao i velika količina vitamina B i C. S obzirom na to, češnjak uspješno djeluje protiv streptokoka, tifusa, gljivičnih i virusnih infekcija, piše “Dnevno“.

Upravo zahvaljujući njegovoj velikoj ulozi u zdravlju, češnjak je od velike koristi i za uklanjanje virusa koji haraju vašim životnim prostorom. Osobito u vrijeme čestih viroza, preporučljivo je očistiti zrak u prostorijama u kojima najčešće boravimo kako bismo ostali zdravi. Iako je itekako preporučljivo što češće jesti bijeli luk, možete ga i vrlo jednostavno iskoristiti za dezinficiranje zraka u svojem domu.

Jednostavno i brzo

Uzmite glavicu češnjaka i pažljivo s nje skinite češnjeve. Pazite da ne uništite ljusku. Stabljiku na kojoj su ostatci ljuske na kojoj su bili češnjevi zapalite u pepeljari ili na nezapaljivom tanjuriću i pustite da tinja. Dim koji će se širiti prostorom nije neugodan, a upravo će on ubiti viruse koji se eventualno šire prostorom. Prevenirat ćete tako upale grla, nosa, ali i pluća.

Drugi način

Drugi savjet za dezinfekciju zraka podrazumijeva kilogram crvenoga luka ili također češnjaka koje je potrebno rasporediti u nekoliko posuda i poslagati u kuteve soba u kojima provodite najveći dio dana. Luk na sebe veže štetne spojeve, viruse i bakterije, a zrak ostaje čist. Luk koji ste iskoristili za čišćenje zraka nemojte pojesti.

cure.ba

Komentari

komentara