Trudnoća i majčinstvo

U 38. nedelji trudnoće je otišla na ultrazvuk: Čim je ljekar vidio sliku, predložio je carki rez – ODBILA JE i uslijedio je OVAJ SNIMAK o kome bruji internet

Napisao H. H.

Vanesa i Nik iz Teksasa jedva su čekali susret sa svojim sinom. Međutim, ultrazvuk u 38. nedelji pokazao je da je beba okrenuta naopačke, odnosno, umjesto da joj je glava okrenuta ka vaginalnom kanalu, njoj su tu bile okrenute noge i zadnjica, piše “Blic“.

Inače, prirodan tok stvari u trudnoći je takav da se beba samostalno namješta u položaj za porođaj negdje između 32. i 36. nedelje trudnoće. Vanesina beba to nije uradila, i ljekari su zbog toga predložili da se porođaj izvede carskim rezom.

Ipak, Vanesa nije želela ni da razmotri tu opciju. Željela je prirodan porođaj po svaku cijenu.

Tada su ljekari na njoj izveli eksternu cefaličku verziju, postupak u kome se beba ručno okreće u pravilan položaj za porođaj. Ovaj postupak se može izvesti u 37- nedelji trudnoće, a izvodi ga ljekar dok istovremeno na ultrazvuku posmatra šta se dešava.

Ovaj postupak je vrlo bolan za trudnice, ali Vanesa kaže da se nimalo ne kaje. Naprotiv, ona je podijelila snimak cijelog postupka na svom Fejsbuku uz komentar da snimak dijeli uprkos tome što je uznemirujuć, jer želi da poruči mamama da uvijek ima načina i da carski rez ne mora biti rjesenje.

 

 

Komentari

komentara